Не, на трудов договор съм била през тези години, като последните години 2016-2017, освен трудовия договор, отворих и фирма, в която също се осигурявам. Но въпросът ми е за предните години, когато съм била на трудов договор. Въпросните професии са архитект и строителен инженер (които все пак могат да се водят като свободни професии, не знам дали има значение).
Здравейте!
Тъй като имам 2 специалности, като главно работя по една от тях и се осигурявам върху нея. Сега обаче доста наложително ми трябва доказване на стаж по другата специалност за 2014-2015. Бих искала да попитам въобще има ли теоритичната възможност да си платя стажа като самоосигуряващо се лице с такава задна дата, независимо от глобите (съжалявам, може би звучи доста лаишко, но съм доста далеч от счетоводните въпроси) дали въобще теоритично е възможно това. Благодаря предварително!
Здравейте, ако се самоосигурявам като свободна професия (на 420лв например) и искам да отворя фирма, която обаче да извършва коренно различна - например търговска дейност, трябва ли отново да се самоосигурявам върху други 420лв.